Αρχική σελίδα Αναζήτηση Sakkoulas-Online.gr
Αναζήτηση  |  Online Συνδρομές  |  Επικαιρότητα  |  Με μια ματιά  |  Σχετικά  |  Βοήθεια  |  Συχνές ερωτήσεις  |  Επικοινωνία  |  Sakkoulas.gr

Βιβλία


Εργατικό Δίκαιο - Συλλογικές Εργασιακές Σχέσεις, 3η έκδ.

Συγγραφέας
Σειρά
Αριθ. σειράς
1
Έκδοση
3η έκδ.
ISBN
978-960-648-408-7
Σελίδες
XL + 860
Έτος
2021
Τιμή έντυπης έκδοσης
€ 82.0

Ι. Κουκιάδης, Εργατικό Δίκαιο - Συλλογικές Εργασιακές Σχέσεις, 3η έκδ., 2021


Η νέα έκδοση του βιβλίου αυτού κατέστη αναγκαία καθώς οι νομοθετικές, νομολογιακές και θεωρητικές εξελίξεις είναι σε πολλές περιπτώσεις εντυπωσιακές. Σημαντικό μέρος των εξελίξεων αποτελούν και οι προβλεπόμενες από τους νόμους 4472/2017, 4512/2018, 4635/2019 ρυθμίσεις για τις συλλογικές εργασιακές σχέσεις, οι οποίες αποτελούν και το κύριο αντικείμενο της παρούσας νέας έκδοσης του βιβλίου. Στις νέες ρυθμίσεις, προστίθενται και ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων και ο ν. 4624/2019 για τα προσωπικά δεδομένα που ενδιαφέρουν και τις συλλογικές εργασιακές σχέσεις, με ανακύπτοντα ζητήματα που αναλύονται στο παρόν όπως οι δυνατότητες που δίνουν στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων για την εκπροσώπησή τους σε διαφορές προσωπικών δεδομένων, καθώς και οι δυνατότητες ρυθμίσεων σχετικών θεμάτων με συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Επιπλέον, περιλαμβάνονται οι τροποποιήσεις που επήλθαν με τον τελευταίο συμπληρωματικό νόμο 4808/2021, ο οποίος στρέφεται στο δίκαιο των συνδικαλιστικών οργανώσεων και στο δίκαιο της απεργίας και οι ρυθμίσεις του οποίου αποτέλεσαν αντικείμενο έντονης κριτικής.
Στην παρούσα έκδοση αναλύονται συστηματικά όλα τα κρίσιμα ζητήματα που ανακύπτουν στο πεδίο του συλλογικού εργατικού δικαίου μέσα από μια πλούσια παράθεση θεωρητικών απόψεων αλλά και μιας κριτικής προσέγγισης των επιμέρους ρυθμίσεων του νόμου σχετικά με τον επιδιωκόμενο γενικότερο σκοπό της αναμόρφωσης της εργατικής νομοθεσίας. Ως προς τις επιμέρους ρυθμίσεις, η θεωρητική συζήτηση εστιάζει στο πλήθος των μεταρρυθμίσεων ενώ, παράλληλα, γίνεται μια προσπάθεια αποσαφήνισής τους, συστηματοποίησής τους και ανάλυσης των σκοπών που εξυπηρετούν με στόχο την σαφήνεια και την πλήρη κατανόηση από τον δικαστή και τον δικηγόρο της πράξης μέχρι τον φοιτητή και κάθε μελετητή του κλάδου.

Διαθέσιμο σε:

     
Ανάγνωση online