Αρχική σελίδα Αναζήτηση Sakkoulas-Online.gr
Αναζήτηση  |  Online Συνδρομές  |  Επικαιρότητα  |  Με μια ματιά  |  Σχετικά  |  Βοήθεια  |  Συχνές ερωτήσεις  |  Επικοινωνία  |  Sakkoulas.gr

Βιβλία


Οικογενειακό Δίκαιο, 8η έκδ.

Συγγραφέας
Σειρά
Αριθ. σειράς
1
Έκδοση
8η έκδ.
ISBN
978-960-648-364-6
Σελίδες
XXIX + 462
Έτος
2021
Τιμή έντυπης έκδοσης
€ 45.0

Ε. Κουνουγέρη-Μανωλεδάκη, Οικογενειακό Δίκαιο, τόμ. 1, 8η έκδ., 2021


Κυκλοφορεί η όγδοη έκδοση του «Οικογενειακού Δικαίου» που περιέχει όλη την ύλη του οικογενειακού δικαίου στην οποία περιλήφθηκαν, όπως ήταν αναμενόμενο και όλες οι τελευταίες εξελίξεις της νομοθεσίας και της νομολογίας. Ο πρώτος τόμος περιέχει τα κεφάλαια για το γάμο (μνηστεία, σύναψη γάμου, ελαττωματικός γάμος, συζυγικές σχέσεις κατά τη συμβίωση και τη διάσταση, διαζύγιο), και ο δεύτερος τα κεφάλαια για την ιατρικά υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, τη συγγένεια, τη διατροφή από το νόμο, τις σχέσεις γονέων και παιδιών, την υιοθεσία, την επιτροπεία, την αναδοχή ανηλίκου, τη δικαστική συμπαράσταση, την επιμέλεια ξένων υποθέσεων και το σύμφωνο συμβίωσης.
Η επικαιροποίηση του «Οικογενειακού Δικαίου» κατέστη αναγκαία ειδικά μετά την αναθεώρησή του με το ν. 4800/2021 («Μεταρρυθμίσεις αναφορικά με τις σχέσεις γονέων και τέκνων, άλλα ζητήματα οικογενειακού δικαίου και λοιπές επείγουσες διατάξεις»). Τα κύρια σημεία όπου επικεντρώθηκε ο συγκεκριμένος νόμος αφορούν τον τρόπο της άσκησης της επιμέλειας των παιδιών, τις περιπτώσεις της άσκησής της όταν χωρίζουν οι γονείς (διαζύγιο, διάσταση κλπ.), την κακή άσκηση της γονικής μέριμνας, καθώς και το δικαίωμα επικοινωνίας. Περαιτέρω, με το ν. 4800/2021 τροποποιήθηκε και το άρθρο 1441 ΑΚ για το συναινετικό διαζύγιο. Η εντυπωσιακότερη εδώ αλλαγή είναι η εναρμόνιση του άρθρου με αυτό που αποκλήθηκε «μετάβαση στην ψηφιακή εποχή». Με άλλες λέξεις, το μεγαλύτερο πια μέρος της διαδικασίας του συναινετικού διαζυγίου μπορεί να διεξάγεται ηλεκτρονικά: όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, «με ένα κλικ στον υπολογιστή».
Ως προς τη νομολογία, υπάρχει παρουσίαση και κριτική ανάλυση του συνόλου των πρόσφατων δικαστικών αποφάσεων που αφορούν το οικογενειακό δίκαιο, και βέβαια στο βιβλίο έχουν χρησιμοποιηθεί επιπλέον και αναφέρονται και θεωρητικά έργα που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά την προηγούμενη έκδοσή του.

Διαθέσιμο σε:

     
Ανάγνωση online