Αρχική σελίδα Αναζήτηση Sakkoulas-Online.gr
Αναζήτηση  |  Online Συνδρομές  |  Επικαιρότητα  |  Με μια ματιά  |  Σχετικά  |  Βοήθεια  |  Συχνές ερωτήσεις  |  Επικοινωνία  |  Sakkoulas.gr

Βιβλία


Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας, 3η έκδ.

Συγγραφέας
Έκδοση
3η έκδ.
ISBN
978-960-648-420-9
Σελίδες
XI + 1645
Έτος
2021
Τιμή έντυπης έκδοσης
€ 90.0

Ι. Κατράς, Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας, 3η έκδ., 2021


Το παρόν έργο αποτελεί μια πλήρη και συστηματική παρουσίαση κατ’ άρθρο νομολογίας και με την χαρακτηριστική, εύληπτη και λειτουργική δομή του λειτουργεί ως ένα απαραίτητο πρακτικό εργαλείο κατά τη μελέτη και την εφαρμογή των άρθρων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Ειδικότερα, περιλαμβάνεται πλήθος νομολογιακών αποσπασμάτων πολλά εκ των οποίων προέρχονται από αδημοσίευτες αποφάσεις και παρουσιάζονται συστηματικά λειτουργώντας ως ερμηνευτικά εργαλεία για όλες τις διατάξεις του Κώδικα.
Με τον ν. 4335/2015 είχαν επέλθει, για πολλοστή φορά, σημαντικότατες τροποποιήσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, με σκοπό την επιτάχυνση της απονομής της πολιτικής δικαιοσύνης. Για άλλη μια φορά επιχειρήθηκε με τον νέο ν. 4842/2021 νέα ευρεία και πάλι τροποποίηση του Κώδικα αυτού. Με τον νέο αυτόν νόμο επέρχονται πάλι πολλές σημαντικές τροποποιήσεις, ενώ στις παραπάνω τροποποιήσεις ήρθαν να προστεθούν νέες τροποποιήσεις στην αναγκαστική εκτέλεση με τον ν. 4855/2021. Η επέλευση των τροποποιήσεων φαίνεται να μην έχει ακόμα τέλος, με τις διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας να αποτελούν ένα ασταθές και διαρκώς μεταβαλλόμενο πεδίο.
Όλες οι ανωτέρω αλλεπάλληλες νομοθετικές μεταβολές επιτείνουν τη σύγχυση και δημιουργούν ανασφάλεια στον εφαρμοστή του δικαίου. Στόχος του έργου είναι η ουσιαστική διευκόλυνση και ενημέρωση του μελετητή περιλαμβάνοντας αφενός τα κρίσιμα νομολογιακά αποσπάσματα προσαρμοσμένα στις νέες τροποποιήσεις και αφετέρου τα αντίστοιχα αποσπάσματα από τις αιτιολογικές εκθέσεις που θα βοηθήσουν στην ερμηνεία και την κατανόηση του σκοπού των νέων ρυθμίσεων.

Διαθέσιμο σε:

     
Ανάγνωση online