Αναζήτηση  |  Online Συνδρομές  |  Επικαιρότητα  |  Με μια ματιά  |  Σχετικά  |  Βοήθεια  |  Συχνές ερωτήσεις  |  Επικοινωνία  |  Sakkoulas.gr

Βιβλία


Ποινικό δίκαιο και βιοηθική

Συγγραφέας
Επιμέλεια - Διεύθυνση
Σειρά
Αριθ. σειράς
10
ISBN
978-960-445-499-0
Σελίδες
VI + 169
Έτος
2009
Τιμή έντυπης έκδοσης
€ 18.0

Όμιλος Μελέτης Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής, Ποινικό δίκαιο και βιοηθική, 2009


Σ’ αυτό το τεύχος της σειράς «Δημοσιεύματα Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής» δημοσιεύονται οι εισηγήσεις της εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν ο Όμιλος Μελέτης Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής και ο τομέας Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών του Νομικού Τμήματος του ΑΠΘ με θέμα: «Ποινικό δίκαιο και Βιοηθική».

Εισηγήσεις έγιναν απο τούς Helmut Fuchs, Καθηγητή Πανεπιστημίου Βιέννης, μέλος της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής της Αυστρίας με θέμα: " Προστασία του εμβρύου και έρευνα στα βλαστοκύτταρα" και Eric Hilgendorf, Καθηγητή Πανεπιστήμιου Würzburg με θέμα: " Ο διάλογος Δικαίου και Βιοηθικής στη Γερμανία". Συζήτηση έγινε από τους Ελισάβετ Συμεωνίδου-Καστανίδου, Καθηγήτρια Ποινικού Δικαίου στο ΑΠΘ με θέμα: "Η προγεννητική διάγνωση και τα χρονικά όρια επιτρεπτής διακοπής της κύησης" , Έφη Κουνουγέρη-Μανωλεδάκη, Καθηγήτρια Νομικής ΑΠΘ με θέμα: "Το ζήτημα της δημιουργίας γονιμοποιημένων ωαρίων αποκλειστικά για τη λήψη από αυτά βλαστοκυττάρων", Μαρία Μ. Μηλαπίδου, Υποψ. Διδάκτωρ Νομικής Σχολής ΑΠΘ - Υπότροφος Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» με θέμα: "Η προεμφυτευτική διάγνωση (PGD ) ως μια μορφή έρευνας στο ανθρώπινο γεννητικό υλικό", Helmut Fuchs, Καθηγητή Πανεπιστημίου Βιέννης, μέλος της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής της Αυστρίας με θέμα: " Σχετικά με την παρέμβαση της καθηγήτριας κυρίας Ε. Συμεωνίδου-Καστανίδου με θέμα: «Η προγεννητική διάγνωση και τα χρονικά όρια επιτρεπτής διακοπής της κύησης»" και "Σχετικά με την παρέμβαση της καθηγήτριας κυρίας Έ. Κουνουγέρη-Μανωλεδάκη με θέμα «Το ζήτημα της δημιουργίας γονιμοποιημένων ωαρίων αποκλειστικά για τη λήψη από αυτά βλαστοκυττάρων» ". Την εισαγωγή έκανε ο Νικόλαος Μπιτζιλέκης, Καθηγητής Νομικής ΑΠΘ.

Διαθέσιμο σε:

     
Ανάγνωση online