Αρχική σελίδα Αναζήτηση Sakkoulas-Online.gr
Αναζήτηση  |  Online Συνδρομές  |  Επικαιρότητα  |  Με μια ματιά  |  Σχετικά  |  Βοήθεια  |  Συχνές ερωτήσεις  |  Επικοινωνία  |  Sakkoulas.gr

Βιβλία


Τεχνητή νοημοσύνη & ανταγωνισμός

Συγγραφέας
ISBN
978-960-648-818-4
Σελίδες
XII + 418
Έτος
2024
Τιμή έντυπης έκδοσης
€ 40.0

Γ. Ζέκος, Τεχνητή νοημοσύνη & ανταγωνισμός, 2024


Στο παρόν έργο έχουμε μια οικονομική και νομική παρουσίαση της έννοιας του ανταγωνισμού, της οικονομικής λειτουργίας και επιρροής του, και της νομικής ρύθμισής του για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και της οικονομίας στην εποχή της παρούσας τεχνητής νοημοσύνης. Η ανάπτυξη και χρήση των ηλεκτρονικών τεχνολογιών στις επιχειρήσεις, η εμφάνιση του ηλεκτρονικού εμπορίου και των ηλεκτρονικών πλατφορμών αναδεικνύουν νέες προκλήσεις στο δίκαιο και την έννομη ρύθμιση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.
Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται μια παρουσίαση της οργάνωσης και λειτουργίας της αγοράς σχετικά με τον ανταγωνισμό των επιχειρήσεων, ενώ στο δεύτερο κεφάλαιο παρουσιάζεται η προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τον ανταγωνισμό στην κοινή ευρωπαϊκή αγορά, επισημαίνοντας τα χαρακτηριστικά του όπως αυτά αποτυπώνονται στη νομοθεσία και την πολιτική της ΕΕ. Στο τρίτο κεφάλαιο του έργου αναλύεται η παρούσα ρύθμιση της ΤΝ στο ελληνικό δίκαιο. Στα επόμενα δύο κεφάλαια αναλύεται ο ανταγωνισμός στο ελληνικό δίκαιο, με έμφαση στους διάφορους νόμους, την ανάλυση του αθέμιτου ανταγωνισμού και παρουσίαση της νομολογίας. Στο έκτο κεφάλαιο γίνεται ανάλυση της επίδρασης των πνευματικών δικαιωμάτων στον ανταγωνισμό, ενώ στο επόμενο κεφάλαιο έχουμε παρουσίαση του ανταγωνισμού σε διάφορους τομείς της οικονομίας. Στο όγδοο κεφάλαιο έχουμε αναφορά του ανταγωνισμού στις δημόσιες συμβάσεις, που αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι της οικονομίας, ενώ στο επόμενο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στην ψηφιακή οικονομία και τα χαρακτηριστικά της. Στο δέκατο κεφάλαιο παρουσιάζεται μια οικονομετρική ανάλυση της επίδρασης του ανταγωνισμού στην οικονομία, ενώ ακολουθούν κρίσιμα συμπεράσματα σε ζητήματα που είναι θέμα χρόνου να απασχολήσουν την πράξη.

Διαθέσιμο σε:

     
Ανάγνωση online