Αναζήτηση  |  Online Συνδρομές  |  Επικαιρότητα  |  Με μια ματιά  |  Σχετικά  |  Βοήθεια  |  Συχνές ερωτήσεις  |  Επικοινωνία  |  Sakkoulas.gr

Βιβλία


Ζητήματα βιοτεχνολογίας - Κλωνοποίηση

Συγγραφέας
Επιμέλεια - Διεύθυνση
Σειρά
Αριθ. σειράς
2
ISBN
978-960-445-113-8
Σελίδες
V + 183
Έτος
2006
Τιμή έντυπης έκδοσης
€ 16.0

Όμιλος Μελέτης Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής, Ζητήματα βιοτεχνολογίας - Κλωνοποίηση, 2006


Στο δεύτερο αυτό τεύχος της σειράς «Δημοσιεύματα Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής» δημοσιεύονται, όπως παρουσιάστηκαν, οι εισηγήσεις της εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν η Επιτροπή Βιοηθικής και Δικαίου της ESHRE, το Δίκτυο του ΑΠΘ «Σύγχρονη Ιατρική Πράξη, Βιοϊατρική και Δίκαιο» και ο Όμιλος Μελέτης Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής, με θέμα: «Ζητήματα Βιοτεχνολογίας – Κλωνοποίηση».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Μαΐου 2006 στην Αίθουσα Διαλέξεων του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης. Εισηγητές ήταν οι Paul Devroey, Καθηγητής Ιατρικής της Αναπαρα¬γωγής στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών, με θέμα: «Έρευνα στα “έμβρυα” - Θέματα βιοηθικής», Guido de Wert, Καθηγητής Βιοϊατρικής Ηθικής στο Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ, με θέμα: «Η μελλοντική επανάσταση της προεμφυτευτικής διάγνωσης γενετικών νοσημάτων/ελέγχου ιστοσυμβατότητας», Guido Pennings, Καθηγητής Ηθικής και Βιοηθικής στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης, με θέμα: «Αναπαραγωγικός τουρισμός: Επιλύοντας τη σύγκρουση μεταξύ βιοηθικής και νομοθετικής πολιτικής» και Françoise Shenfield, Λέκτο¬ρας Μαιευτικής-Γυναικολογίας, Βιοηθικής και Δικαίου στο Πανεπι¬στήμιο του Λονδίνου, με θέμα: «Κλωνοποίηση: Η αναπαραγωγική έγκλημα και η θεραπευτική πανάκεια;». Τη συζήτηση συντόνισαν οι Jean Cohen, Μαιευτήρας - Γυναικολόγος, τ. Πρόεδρος της ESHRE και Βασίλης Ταρλατζής, Καθηγητής Μαιευτικής, Γυναικολογίας και Ανθρώπινης Αναπαραγωγής του ΑΠΘ.

Αμέσως μετά τις εισηγήσεις, παρουσιάζονται οι παρεμβάσεις που έγιναν στην εκδήλωση, ενώ σε ένα τρίτο μέρος προστίθενται τρεις μελέτες σε ζητήματα σχετικά με το κεντρικό θέμα της εκδήλωσης, οι οποίες στάλθηκαν μετά την 5η Μαΐου. Τη μετάφραση όλων των κειμένων έκαναν οι Δ. Διαμαντής, Ε. Εμμανουηλίδου, Δ. Κρυωνίδης, Σ. Κυνηγοπούλου, Ν. Νεοκλέους και Β. Τσιλώνης.

Από τον πρόλογο του βιβλίου

Διαθέσιμο σε:

     
Ανάγνωση online