Αρχική σελίδα Αναζήτηση Sakkoulas-Online.gr
Αναζήτηση  |  Online Συνδρομές  |  Επικαιρότητα  |  Με μια ματιά  |  Σχετικά  |  Βοήθεια  |  Συχνές ερωτήσεις  |  Επικοινωνία  |  Sakkoulas.gr

Βιβλία


Ναρκωτικά, 3η έκδ.

Συγγραφείς
Έκδοση
3η έκδ.
ISBN
978-960-445-974-2
Σελίδες
ΧΧΧVIII + 560
Έτος
2013
Τιμή έντυπης έκδοσης
€ 55.0

Ν. Παρασκευόπουλος/Κ. Κοσμάτος, Ναρκωτικά, 3η έκδ., 2013


Το βιβλίο των Ν. Παρασκευόπουλου (Καθηγητή Ποινικού Δικαίου ΑΠΘ) και Κ. Κοσμάτου (Λέκτορα Εγκληματολογίας ΔΠΘ-Δικηγόρου) «Ναρκωτικά» περιλαμβάνει την κατ’ άρθρο ερμηνεία του Ν. 4139/2013 για τα ναρκωτικά, ο οποίος συνιστά ένα τελείως διαφορετικό από τα προηγούμενα νομοθέτημα. Η ερμηνεία καλύπτει επίσης όλα τα συναφή με το θέμα ποινικού (ουσιαστικού-δικονομικού) και σωφρονιστικού δικαίου. Όπως και στα προηγούμενα έργα των δύο συγγραφέων η ανάλυση αξιοποιεί διεξοδικά την διαθέσιμη νομολογία και θεωρία, συσχετίζοντας πλέον αυτές με το νέο νομοθετικό κείμενο και επισημαίνοντας όπου χρειάζονται διαφορές.
Κύριο χαρακτηριστικό της νέας νομοθεσίας είναι η αποσαφήνιση των ρυθμίσεων για τη διακίνηση και οι καινοτομίες οι σχετικές με την διάγνωση της εξάρτησης από ναρκωτικά και την εισαγωγή εναλλακτικών μέτρων απεξάρτησης.
Η ενασχόληση των συγγραφέων με τα σχετικά θέματα (του Ν. Παρασκευόπουλου με την διοίκηση του ΚΕΘΕΑ, αμφοτέρων με το νομοπαρασκευαστικό έργο που κατέληξε στο Ν. 4139/2013) επιτρέπει την ανάλυση των βασικών όρων και διαδικασιών που εξηγούν το νέο σύστημα (διάγνωση, απεξάρτηση, υποκατάσταση κλπ), καθώς και την παρουσίαση των προβλεπόμενων και πρακτικά διαθέσιμων δομών που αξιοποιούνται για τα εναλλακτικά μέτρα.
Στο βιβλίο επίσης περιλαμβάνονται η Αιτιολογική Έκθεση στο σύνολό της, αλλά ταξινομημένη κατ’ άρθρο, το αρχικό Σχέδιο Νόμου που υπέβαλε η Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, σχετικά νομοθετικά κείμενα για τα ναρκωτικά (το ΠΔ 148/2007 και τις Υπουργικές Αποφάσεις που έχουν εκδοθεί κατ’ εξουσιοδότηση), υποδείγματα δικογράφων και αναλυτικά ευρετήρια.

Διαθέσιμο σε:

     
Ανάγνωση online