Αρχική σελίδα Αναζήτηση Sakkoulas-Online.gr
Αναζήτηση  |  Online Συνδρομές  |  Επικαιρότητα  |  Με μια ματιά  |  Σχετικά  |  Βοήθεια  |  Συχνές ερωτήσεις  |  Επικοινωνία  |  Sakkoulas.gr

Βιβλία


Δίκαιο Κοινωνικής Ασφάλισης, 4η έκδ.

Συγγραφέας
Έκδοση
4η έκδ.
ISBN
978-960-648-450-6
Σελίδες
XXXIV + 1507
Έτος
2022
Τιμή έντυπης έκδοσης
€ 120.0

Α. Στεργίου, Δίκαιο Κοινωνικής Ασφάλισης, 4η έκδ., 2022


Η παρούσα έκδοση του βιβλίου είναι πλήρως αναθεωρημένη, λαμβάνοντας υπόψη το πλήθος των νομοθετικών αλλαγών που επήλθαν μέχρι και τον Ν. 4892/2022. Στην ουσία, το παρόν αποτελεί συστηματική ανάπτυξη και ερμηνεία του δικαίου κοινωνικής ασφάλισης. Στην παρούσα έκδοση πολλά τμήματα του βιβλίου ξαναγράφτηκαν από την αρχή, με νέα δομή και αναλυτική ματιά. Ο ενιαίος χαρακτήρας των ρυθμίσεων και μέσω αυτού η υλοποίηση της αρχής της ισότητας, η καταπολέμηση της φτώχειας, η προστασία της βιωσιμότητας, η διαγενεακή ισότητα, ο εγγυητικός ρόλος του κράτους, η προστασία του κεκτημένου επιπέδου ζωής (η αναλογικότητα των συντάξεων) ήταν εκείνες οι αρχές που καθοδήγησαν τον νομοθέτη και την πάντα επαγρυπνούσα νομολογία. Βέβαια, μετά από «διάλογο» με το δικαστή, χρειάστηκε να αποκατασταθούν κάποιες μη συμβατές με το Σύνταγμα ρυθμίσεις (ν. 4670/20).
Στην παρούσα έκδοση έγινε προσπάθεια για την αξιοποίηση της νεότερης νομολογίας του ΣτΕ, καθώς και των διοικητικών δικαστηρίων. Το έργο δεν περιορίζεται στην παρουσίαση του θεσμικού πλαισίου, αλλά ασκεί μια ψύχραιμη, επιστημονική κριτική. Η δε ανάλυση εκτείνεται σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες (μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, αυτοτελώς απασχολούμενους, δημοσίους υπαλλήλους). Ακόμη, εξετάζονται σημαντικές πλευρές της διοικητικής διαδικασίας και των δικονομικών πλευρών της κοινωνικής ασφάλισης. Εν τέλει, το βιβλίο φιλοδοξεί αφενός να αποτελέσει χρήσιμη αναφορά για όποιον υπερασπίζεται στην πράξη τα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα, αφετέρου να ωθήσει τον επιστήμονα στην περαιτέρω έρευνα του κλάδου.

Διαθέσιμο σε:

     
Ανάγνωση online