Αναζήτηση  |  Online Συνδρομές  |  Επικαιρότητα  |  Με μια ματιά  |  Σχετικά  |  Βοήθεια  |  Συχνές ερωτήσεις  |  Επικοινωνία  |  Sakkoulas.gr

Βιβλία


Διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο θεμελιωδών ελευθεριών-δικαιωμάτων

Συγγραφέας
ISBN
978-960-648-845-0
Σελίδες
XIV + 249
Έτος
2024
Τιμή έντυπης έκδοσης
€ 26.0

Α. Αλιγιζάκη, Διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο θεμελιωδών ελευθεριών-δικαιωμάτων, 2024


Με το παρόν έργο επιχειρείται η διερεύνηση του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου των θεμελιωδών ελευθεριών, με έμφαση στην ελευθερία της έκφρασης και τις βασικές εκφάνσεις της. Μέσα από μια σφαιρική προσέγγιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των διεθνών και ευρωπαϊκών μηχανισμών προστασίας τους, η παρούσα μονογραφία στοχεύει στην επισήμανση των μέσων που υπάρχουν σήμερα για τη διασφάλιση των θεμελιωδών ελευθεριών.
Από το διεθνές δίκαιο μέχρι το ευρωπαϊκό θεσμικό-νομικό πλαίσιο, το παρόν έργο πραγματεύεται τις νομικές αρχές και τις διαδικασίες που διασφαλίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και ειδικότερα το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης. Πιο συγκεκριμένα, με μια προσέγγιση που συνδυάζει τη θεωρία και την πρακτική –μέσα από την εξέταση της διεθνούς ευρωπαϊκής και ενωσιακής νομολογίας– αναλύονται οι νομικές προβλέψεις και αποφάσεις των σημαντικότερων δικαιοδοτικών οργάνων προς βασικές πτυχές της που αφορούν τον Τύπο, το διαδίκτυο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις τηλεοπτικές δίκες και τη σύγκρουσή της με άλλα δικαιώματα, όπως αυτό στην ιδιωτικότητα, στην υπόληψη και στο τεκμήριο της αθωότητας. Παράλληλα, εξετάζονται οι απαιτήσεις για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, καθώς και οι περιορισμοί που επιβάλλονται για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Μέσα από την ανάλυση διεθνών συνθηκών, νομικών διατάξεων και δικαστικών προηγούμενων, αυτή η ανάλυση επιχειρεί να παρουσιάσει τον τρόπο με τον οποίο η νομική επιστήμη αντιμετωπίζει τις όποιες προκλήσεις στον τομέα των θεμελιωδών ελευθεριών και διαμορφώνει τις νομοθετικές πρακτικές, για να διασφαλίσει την ελευθερία της έκφρασης σε μια σύγχρονη, ψηφιακή κοινωνία.

Διαθέσιμο σε:

     
Ανάγνωση online