Αρχική σελίδα Αναζήτηση Sakkoulas-Online.gr
Αναζήτηση  |  Online Συνδρομές  |  Επικαιρότητα  |  Με μια ματιά  |  Σχετικά  |  Βοήθεια  |  Συχνές ερωτήσεις  |  Επικοινωνία  |  Sakkoulas.gr

Βιβλία


Τα Ηνωμένα Έθνη και οι νέες προκλήσεις στο διεθνές στερέωμα

Συγγραφέας
Επιμέλεια
ISBN
978-960-568-789-2
Σελίδες
ΧΙ+221
Έτος
2018
Τιμή έντυπης έκδοσης
€ 22.0

Συλλογικό Έργο, Τα Ηνωμένα Έθνη και οι νέες προκλήσεις στο διεθνές στερέωμα, 2018


Τα Ηνωμένα Έθνη (ΗΕ) παρουσιάζονται σήμερα ως ο οργανισμός ο οποίος στοχεύει, μέσα από την πολυμερή διπλωματία και διαπραγμάτευση, στην παγκόσμια διακυβέρνηση. Στους τομείς της διατήρησης της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας, της αειφόρου ανάπτυξης για όλους και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο Οργανισμός έχει πετύχει αναμφισβήτητα πολλά. Πολλοί άνθρωποι και ομάδες ζουν πλέον σε συνθήκες ειρήνης και ελευθερίας σε δημοκρατικά κράτη δικαίου όπου τα δικαιώματά τους γίνονται λίγο πολύ σεβαστά, έχοντας ξεφύγει από την απόλυτη φτώχεια. Παράλληλα όμως, σ’ αυτούς του ίδιους τομείς, ο Οργανισμός αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις, υπολείπεται των προσδοκιών της διεθνούς κοινότητας και δυσκολεύεται να διαχειριστεί τα προβλήματα των πληθυσμών οι οποίοι συνεχίζουν να πέφτουν θύματα πολέμων και εμφυλίων συρράξεων και των εγκλημάτων που γίνονται σε βάρος τους κατά την διάρκεια αυτών, ακόμη και σε περίπτωση ειρήνης.
Το βιβλίο αυτό συγκεντρώνει τις συναφείς σκέψεις ορισμένων ειδικών που έχουν ασχοληθεί ή ασχολούνται με τα ΗΕ, είτε γιατί εργάζονται ή έχουν εργαστεί σε αυτά, είτε γιατί είναι καθηγητές και ερευνητές στα πανεπιστήμια της χώρας ή στο εξωτερικό και διδάσκουν σχετικά μαθήματα, είτε γιατί εργάζονται ως ειδικοί σε υπηρεσίες του κράτους και η πρακτική των ΗΕ έχει να κάνει με την καθημερινότητά τους. Το Πρώτο Μέρος του παρουσιάζει την εξέλιξη του Θεσμού, το Δεύτερο Mέρος είναι αφιερωμένο στις νέες προκλήσεις που αναφέρονται στον τομέα της διατήρησης της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας, το Τρίτο Μέρος αναφέρεται στα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ το Τέταρτο Μέρος είναι αφιερωμένο στην βιώσιμη ανάπτυξη και στην εξέλιξη της δράσης των ΗΕ σε ορίζοντα πέραν του 2015.

Διαθέσιμο σε:

     
Ανάγνωση online