Αρχική σελίδα Αναζήτηση Sakkoulas-Online.gr
Αναζήτηση  |  Online Συνδρομές  |  Επικαιρότητα  |  Με μια ματιά  |  Σχετικά  |  Βοήθεια  |  Συχνές ερωτήσεις  |  Επικοινωνία  |  Sakkoulas.gr

Βιβλία


Τιμητικός τόμος για τον Ιωάννη Μανωλεδάκη

Συγγραφέας
ISBN
978-960-445-135-7
Σελίδες
XXVIII + 1313
Έτος
2007
Τιμή έντυπης έκδοσης
€ 65.0

Συλλογικό Έργο, Τιμητικός τόμος για τον Ιωάννη Μανωλεδάκη, τόμ. 2, 2007


Τον Ιούνιο του 2004 ο καθηγητής του Ποινικού Δικαίου κ. Ιωάννης Μανωλεδάκης, ολοκλήρωσε τη θητεία του στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Η παρουσία του τεκμηριωμένου επιστημονικού λόγου του υπήρξε καίρια σε όλες τις σημαντικές τομές αντεγκληματικής πολιτικής που καταγράφηκαν θεσμικά στη χώρα μας. Με παρρησία και αγωνιστικότητα πρόβαλε πάντα τους συνταγματικούς πόλους ελέγχου των ποινικών ρυθμίσεων και αφιέρωσε την επιστημονική του προσπάθεια στην προώθηση ενός ποινικού δικαίου που σέβεται χωρίς συμβιβασμούς τις ελευθερίες του πολίτη. Η επιστημονική κοινότητα και ειδικότερα οι μαθητές του είχαν την τύχη να γνωρίσουν στο πρόσωπο του Ιωάννη Μανωλεδάκη πρώτα απ’ όλα το δάσκαλο που δίδαξε με το λόγο και το παράδειγμα ζωής. Η αφιέρωσή του σε αρχές και αξίες που μετατρέπονταν σε καθημερινή πράξη, η ακούραστη προσφορά του και η διαρκής πνευματική αναζήτηση συνόδευσαν κάθε βήμα της ακαδημαϊκής του παρουσίας.
Η τιμητική έκδοση για τον Ιωάννη Μανωλεδάκη αποτελείται από τρεις τόμους. Στον πρώτο, που κυκλοφόρησε το 2005, δημοσιεύονται οι εισηγήσεις του Συνεδρίου, με θέμα «Δημοκρατία - Ελευθερία - Ασφάλεια», το οποίο πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του στη Θεσσαλονίκη λίγο πριν από την ολοκλήρωση της θητείας του (13-15.5.2004). Στον δεύτερο και τρίτο τόμο περιλαμβάνονται οι επιστημονικές συμβολές ελλήνων και ξένων νομικών που ανταποκρίθηκαν με συγκινητική προθυμία στη σχετική πρόσκληση συμμετοχής που απηύθυνε ο Τομέας Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών.
Ειδικότερα, ο δεύτερος τόμος περιλαμβάνει συμβολές στο πεδίο των ποινικών και εγκληματολογικών επιστημών, συνολικά 65 μελέτες, και είναι χωρισμένος στις ενότητες των Γενικών Αρχών και της Θεωρίας του Ποινικού Δικαίου, του Ουσιαστικού Ποινικού Δικαίου, του Ποινικού Δικονομικού Δικαίου και του Δικαίου Εκτέλεσης Ποινών, της Εγκληματολογίας και της Αντεγκληματικής Πολιτικής και της Ιστορίας του Ποινικού Δικαίου.
Ο τρίτος τόμος περιλαμβάνει 58 μελέτες που αφορούν σε άλλους κλάδους του δικαίου: της Φιλοσοφίας του Δικαίου, της Ιστορίας του Δικαίου, του Διεθνούς και Δημοσίου Δικαίου, του Ιδιωτικού Δικαίου και των Πολιτικών Επιστημών.
Σε όλους τους τόμους αναλύεται πληθώρα καίριων και επίκαιρων ζητημάτων, γίνονται σημαντικές αναλύσεις των σύγχρονων θεωρητικών και νομολογιακών τάσεων για κάθε θέμα, σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο, καθιστώντας το παρόν έργο μία υψηλού επιπέδου συλλογή νομικών κειμένων με ξεχωριστό ενδιαφέρον για κάθε νομικό.

Διαθέσιμο σε:

     
Ανάγνωση online