Αρχική σελίδα Αναζήτηση Sakkoulas-Online.gr
Αναζήτηση  |  Online Συνδρομές  |  Επικαιρότητα  |  Με μια ματιά  |  Σχετικά  |  Βοήθεια  |  Συχνές ερωτήσεις  |  Επικοινωνία  |  Sakkoulas.gr

Βιβλία


Γενικό ενοχικό δίκαιο, 4η έκδ.

Συγγραφέας
Έκδοση
4η έκδ.
ISBN
978-960-301-895-3
Σελίδες
LXII + 1543
Έτος
2004
Τιμή έντυπης έκδοσης
€ 120.0

Μ. Σταθόπουλος, Γενικό ενοχικό δίκαιο, 4η έκδ., 2004


Κυκλοφόρησε από τις «Εκδόσεις Σάκκουλα» Α.Ε. (Αθήνα – Θεσσαλονίκη) το βιβλίο του Μιχάλη Π. Σταθόπουλου, Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τ. Υπουργού Δικαιοσύνης, με τίτλο «Γενικό Ενοχικό Δίκαιο».

Στη νέα αυτή έκδοση περιλαμβάνονται όσα ο συγγραφέας συσσώρευσε, σε παλαιές και νέες γνώσεις, ύστερα από τρεις σχεδόν δεκαετίες διδασκαλίας του Γενικού Ενοχικού Δικαίου, δεκαετίες προβληματισμού πάνω στην ύλη του κλάδου (συμπεριλαμβανομένου του γενικού δικαίου των αδικοπραξιών και του αδικαιολόγητου πλουτισμού).

Οι προηγούμενες εκδόσεις είχαν περιορισθεί στη βασική ύλη, για διδακτικούς λόγους. Η παρούσα έκδοση πραγματεύεται την ύλη με παραπέρα εμβάθυνση και εξέταση ειδικών ζητημάτων, με βιβλιογραφική και νομολογιακή τεκμηρίωση, σε τρόπο ώστε να αναπτύσσεται όλη η ύλη του γενικού ενοχικού δικαίου, από τις απλούστερες, εισαγωγικές πληροφορίες, χρήσιμες στον μη ειδικευμένο στο δίκαιο αυτό, έως τις εξειδικευμένες, πολυπλοκότερες γνώσεις, που είναι απαραίτητες στον ερμηνευτή και εφαρμοστή του δικαίου.

Ενημέρωση για το ισχύον γενικό ενοχικό δίκαιο, αλλά και εμβάθυνση και κριτική, είναι οι στόχοι του συγγραφέα, για την εξυπηρέτηση του απώτερου σκοπού της υποβοήθησης τόσο του θεωρητικού του δικαίου όσο και του νομικού της πράξης, αφού, όπως έγραφε ήδη στον πρόλογο της Α΄έκδοσης του βιβλίου: «Πράξη αποκομμένη από κάθε θεωρητική θεμελίωση, κινδυνεύει να οδηγήσει σε αυθαιρεσία και θεωρία που δεν παρακολουθεί την πρακτική εφαρμογή της και τις συγκεκριμένες κοινωνικές επιπτώσεις της, εύκολα παρασύρεται σε εννοιοκρατικά κατασκευάσματα, απομακρυσμένα από τη ζωντανή πραγματικότητα».

Οι θέσεις του συγγραφέα αναπτύσσονται με σαφήνεια, στόχευση στην πράξη, απλή κατανοητή γλώσσα, προσπάθεια πλήρους τεκμηρίωσης, με βάση την επαγωγική αλλά και δημιουργική σκέψη του συγγραφέα, με την οποία δημιουργείται νέα αλλά και ασκείται κριτική στην υπάρχουσα θεωρία, καθώς και στην νομοθεσία και τη νομολογία. Επιπλέον, αναζητούνται ερείσματα στο συγκριτικό δίκαιο καθώς και στο ίδιο το σύστημα των κανόνων του αστικού δικαίου.

Το βιβλίο ακόμη περιέχει πλήθος βιβλιογραφικών και νομολογιακών αναφορών και, τέλος, συμπληρώνεται με ευρετήριο νόμων και αλφαβητικό ευρετήριο.

Διαθέσιμο σε:

     
Ανάγνωση online