Αρχική σελίδα Αναζήτηση Sakkoulas-Online.gr
Αναζήτηση  |  Online Συνδρομές  |  Επικαιρότητα  |  Με μια ματιά  |  Σχετικά  |  Βοήθεια  |  Συχνές ερωτήσεις  |  Επικοινωνία  |  Sakkoulas.gr

Βιβλία


Εγχειρίδιο Εκκλησιαστικού Δικαίου, 3η έκδ.

Συγγραφέας
Έκδοση
3η έκδ.
ISBN
978-960-568-450-1
Σελίδες
XLIII + 341
Έτος
2016
Τιμή έντυπης έκδοσης
€ 36.0

Ι. Κονιδάρης, Εγχειρίδιο Εκκλησιαστικού Δικαίου, 3η έκδ., 2016


Το βιβλίο αυτό του Καθηγητή του Εκκλησιαστικού Δικαίου Ι. Μ. Κονιδάρη είναι ένα καθιερωμένο στον επιστημονικό χώρο έργο.
Η νέα του έκδοση κατέστη επιβεβλημένη λόγω των πολλών νομοθετικών τροποποιήσεων που επήλθαν στη ύλη του κλάδου, μετά την έκδοση μάλιστα και του Ν. 4301/2014, αλλά και ως εκ της θεσμοθετήσεως πληθώρας νέων Κανονισμών από την Εκκλησία της Ελλάδος, που τροποποιούν καίρια τμήματα του δικαίου της.
Στο έργο αυτό αναλύονται με πληρότητα, σαφήνεια και ακρίβεια όλες οι πτυχές του Εκκλησιαστικού Δικαίου, με ένθετες παραπομπές στη νεώτερη νομολογία, και συγκεκριμένα:
· Η θρησκευτική ελευθερία και οι φραγμοί της
· Τα θρησκευτικά και εκκλησιαστικά νομικά πρόσωπα
· Οι σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας
· Η οργάνωση και διοίκηση της Εκκλησίας της Ελλάδος
· Η ιδιαίτερη μεταχείριση κληρικών και μοναχών
· Το εκκλησιαστικό ποινικό δίκαιο
· Τα εκκλησιαστικά δικαστήρια
· Η εκκλησιαστική δικονομία
· Η Εκκλησία της Κρήτης
· Το ΄Αγιον ΄Ορος
· Οι εκκλησιαστικές επαρχίες της Δωδεκανήσου
Το έργο ολοκληρώνεται με αναλυτική παράθεση βιβλιογραφίας και αρθρογραφίας, η οποία χωρίζεται σε τρία μέρη, το πρώτο με τα γενικά έργα (Ι), το δεύτερο με μονογραφίες - μελέτες - άρθρα (ΙΙ) και το τρίτο με τις πηγές και τα χρηστικά βοηθήματα (ΙΙΙ).
Η νέα αυτή έκδοση δεν σκοπεύει μόνο να αποτελέσει το πιο ενημερωμένο και εύληπτο πανεπιστημιακό εγχειρίδιο, αλλά να βοηθήσει τόσο τον νομικό της πράξεως, τον δικηγόρο και τον δικαστή, να προσεγγίσει με εγκυρότητα τα ζητήματα που τον απασχολούν, όσο και κάθε ενδιαφερόμενο να κατατοπιστεί στα εκκλησιαστικά θέματα με την ευρύτατη του όρου έννοια.

Διαθέσιμο σε:

     
Ανάγνωση online