Αρχική σελίδα Αναζήτηση Sakkoulas-Online.gr
Αναζήτηση  |  Online Συνδρομές  |  Επικαιρότητα  |  Με μια ματιά  |  Σχετικά  |  Βοήθεια  |  Συχνές ερωτήσεις  |  Επικοινωνία  |  Sakkoulas.gr

Βιβλία


Το δίκαιο ποδηλάτη και οδηγού ηλεκτρικού πατινιού

Συγγραφέας
ISBN
978-960-648-379-0
Σελίδες
202
Έτος
2021
Τιμή έντυπης έκδοσης
€ 20.0

Α. Κρητικός, Το δίκαιο ποδηλάτη και οδηγού ηλεκτρικού πατινιού, 2021


Καθώς όλο και μεγαλύτερος αριθμός προσώπων τόσο ενηλίκων όσο και ανηλίκων χρησιμοποιεί ποδήλατο είτε για τις καθημερινές του μετακινήσεις είτε για σωματική άσκηση είναι σημαντικό οι οδηγοί να γνωρίζουν τις σχετικές ρυθμίσεις του ΚΟΚ αφενός για την προσωπική τους ασφάλεια αφετέρου για την αποφυγή επιβολής διοικητικών ποινών.
Ακόμα σημαντικότερη είναι η ενημέρωση των ανήλικων προσώπων, αλλά και των γονέων τους για τον ορθό τρόπο λειτουργίας και οδήγησης των ποδηλάτων. Αυτή ήταν εξάλλου και η βασική σκέψη που ανέδειξε την ανάγκη συγγραφής του παρόντος, σε συνδυασμό και µε τον πρόσφατο Ν. 4784/2021 στον οποίο υπάρχουν τόσο τροποποιήσεις των παλαιών ρυθμίσεων όσο και νέες ρυθµίσεις.
Σημειωτέο ότι µε τον παραπάνω Νόµο εισάγονται ρυθµίσεις και για τα ηλεκτρικά πατίνια Ε.Π.Η.Ο. [ = Ελαφρύ Προσωπικό Ηλεκτρικό Όχηµα] η χρήση των οποίων είναι ιδιαίτερα διευρυμένη και δημοφιλής τα τελευταία χρόνια ιδίως μεταξύ ανηλίκων. Ένα ενδιαφέρον θέµα είναι ότι ορισµένες νοµοθετικές ρυθµίσεις αφορούν κατά τον ίδιο τρόπο τόσο τα ποδήλατα όσο και τα Ε.Π.Η.Ο. Εποµένως, όπως οι οδηγοί των ποδηλάτων έτσι και οι οδηγοί των Ε.Π.Η.Ο. πρέπει να είναι ενηµερωµένοι για τους νοµοθετικούς τρόπους λειτουργίας των Ε.Π.Η.Ο αλλά και τις σχετικές κυρώσεις.
Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω το παρόν αποτελεί ένα σύντομο έργο που σκοπό έχει να ενημερώσει και να “προφυλάξει” τους οδηγούς ποδηλάτων και πατινιών, γραμμένο σε γλώσσα λιτή και κατανοητή τόσο από νομικούς, όσο και από κάθε οδηγό των οχημάτων αυτών, ενήλικο η ανήλικο, και κάθε γονέα ή εκπαιδευτικό που ενδιαφέρεται να αποκτήσει γνώση αλλά και μια ορθή προσέγγιση για την ορθότερη ενημέρωση των ανήλικων οδηγών.

Διαθέσιμο σε:

     
Ανάγνωση online