Αναζήτηση  |  Online Συνδρομές  |  Επικαιρότητα  |  Με μια ματιά  |  Σχετικά  |  Βοήθεια  |  Συχνές ερωτήσεις  |  Επικοινωνία  |  Sakkoulas.gr

Βιβλία


Οργάνωση, Στελέχωση και λειτουργία των πρωτοβάθμιων ΟΤΑ

Συγγραφέας
Επιμέλεια
ISBN
978-960-648-485-8
Σελίδες
XVI + 424
Έτος
2022
Τιμή έντυπης έκδοσης
€ 25.0

Συλλογικό Έργο, Οργάνωση, Στελέχωση και λειτουργία των πρωτοβάθμιων ΟΤΑ, 2022


Το παρόν κυκλοφορεί με αφορμή το Πανελλήνιο Συνέδριο Διαδημοτικής Συνεργασίας που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από 7 έως 9 Νοεμβρίου 2021 με τίτλο «Οργάνωση, στελέχωση και λειτουργία των πρωτοβάθμιων ΟΤΑ». Στο έργο αυτό περιλαμβάνονται εισηγήσεις, οι οποίες καλύπτουν ευρύτατο φάσμα προβληματισμών και προκλήσεων που αντιμετωπίζουν στην εποχή μας οι πρωτοβάθμιοι ΟΤΑ.
Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάσθηκαν και συζητήθηκαν τόσο κλασικά ζητήματα που απασχολούν διαχρονικά τη θεωρία και πράξη του δημοσίου δικαίου όσο και σύγχρονα θέματα που ανοίγουν νέους δρόμους στην οργάνωση και λειτουργία των δήμων.
Ειδικότερα, αναλύονται κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την ψηφιακή διακυβέρνηση, τους οργανισμούς των δήμων και τις ιεραρχικές σχέσεις, τη σχέση αιρετών και υπαλλήλων, το δημοτικό εκλογικό σύστημα, την αξιοκρατία, το μισθολόγιο, την αξιολόγηση και τον χάρτη δεοντολογίας των υπαλλήλων, τα οικονομικά των δήμων και, τέλος, τον πολιτισμό και την εκπαίδευση. Οι προεδρεύοντες και οι εισηγητές προέρχονται από περισσότερους χώρους και ειδικότερα είναι καθηγητές πανεπιστημίου, δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Ελεγκτικού Συνεδρίου και των διοικητικών δικαστηρίων, ειδικοί επιστήμονες σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, αιρετοί των δήμων (διατελέσαντες και εν ενεργεία) καθώς και στελέχη του υπαλληλικού σώματος από περισσότερους δήμους της χώρας. Αυτή η ανάμειξη επέτρεψε να διατυπωθούν διαφορετικές προσεγγίσεις κατά την ανάπτυξη των κρίσιμων ζητημάτων και έτσι δόθηκε η ευκαιρία να γίνει γόνιμος διάλογος που φώτισε περισσότερες διαστάσεις της οργάνωσης και λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Διαθέσιμο σε:

     
Ανάγνωση online