Αρχική σελίδα Αναζήτηση Sakkoulas-Online.gr
Αναζήτηση  |  Online Συνδρομές  |  Επικαιρότητα  |  Με μια ματιά  |  Σχετικά  |  Βοήθεια  |  Συχνές ερωτήσεις  |  Επικοινωνία  |  Sakkoulas.gr

Βιβλία


Οικονομικές και νομικές παράμετροι του ελληνικού τουρισμού

Συγγραφείς
Επιμέλεια
ISBN
978-960-568-655-0
Σελίδες
Χ + 461
Έτος
2017
Τιμή έντυπης έκδοσης
€ 34.0

Α. Κουτσουράδης/Δ. Λαγός, Οικονομικές και νομικές παράμετροι του ελληνικού τουρισμού, 2017


Στο βιβλίο αυτό περιλαμβανονται τα πρακτικά του 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου με κεντρικό τίτλο: «Οικονομικές και Νομικές Παράμετροι του Ελληνικού Τουρισμού», το οποίο έλαβε χώρα στην Τρίπολη από 15 έως 17 Σεπτεμβρίου 2016. Καταξιωμένοι πανεπιστημιακοί,ανώτατοι δικαστικοί, νομικοί, δικηγόροι, οικονομολόγοι και μηχανικοί ένωσαν τις δυνάμεις τους και με τις εμπεριστατωμένες και ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου εισηγήσεις τους καθώς και με τις παρεμβάσεις τους κατά τις συζητήσεις που ακολουθησαν, παρέδωσαν στο νομικό κόσμο και στους ασχολούμενους εν γένει με τον τομέα του τουρισμού πολυτιμες γνώσεις,που περιέχονται στο βιβλίο αυτό.

Το εύρος και η πρωτοτυπία των θεμάτων καθιστούν τον τόμο πεπραγμένων του συνεδρίου της Τρίπολης έναν απαραίτητο αρωγό και έναν πολύτιμο οδηγό για όποιον επιθυμεί να αποκτήσει γνώση των σύγχρονων νομικών και οικονομικών πτυχών, καθώς και των προβλημάτων, των προκλήσεων και των προοπτικών του τουρισμού στη χώρα μας. Η πλειοψηφία των θεμάτων που αναλύονται είναι επίκαιρα, όπως οι νομικές αβεβαιότητες κατά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και οι επιπτώσεις του Brexit στην ελληνική οικονομία και φυσικά και στον εισερχόμενο Τουρισμό. Άλλα εξόχως επικαιρα θέματα, τα οποία απασχολούν τους επαγγελματίες του τουρισμού και αναλύονται στο παρόν βιβλίο, είναι το νέο νομοθετικό καθεστώς αδειοδότησης και ελέγχου των τουριστικών καταλυμάτων, ο καταλυματικός τομέας της τουριστικής βιομηχανίας στο πλαίσιο της οικονομίας του διαμοιρασμού, το ευρωπαϊκό και ελληνικό νομικό πλαίσιο της ποιοτικής κατάταξης των ξενοδοχείων, το ειδικό φορολογικό καθεστώς των ταξιδιωτικών πρακτορείων στην Ελλάδα κλπ. Το βιβλίο αυτό επιχειρεί να δώσει απαντήσεις στα παραπάνω ζητήματα καθώς και σε πολλά άλλα που άπτονται των νομικών και οικονομικών παραμέτρων του ελληνικού τουρισμού.

Αναμφισβήτητα ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας με σημαντική συμβολή στην οικονομία και στην αγορά εργασίας. Ο πολυδιάστατος χαρακτήρας του τουρισμού και οι σύγχρονες προκλήσεις στον τομέα αυτό απαιτούν όχι μόνο μια επιστημονική θεώρηση αλλά και μια διεπιστημονική προσέγγιση. Το βιβλίο αυτό συνιστά, λοιπόν, μια σημαντική επιστημονική συμβολή στην πανεθνική προσπάθεια ανάπτυξης της τουριστικής μας βιομηχανίας, η οποία αποτελεί τον πλέον ελπιδοφόρο κλάδο της εθνικής οικονομίας, στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

Διαθέσιμο σε:

     
Ανάγνωση online