Αρχική σελίδα Αναζήτηση Sakkoulas-Online.gr
Αναζήτηση  |  Online Συνδρομές  |  Επικαιρότητα  |  Με μια ματιά  |  Σχετικά  |  Βοήθεια  |  Συχνές ερωτήσεις  |  Επικοινωνία  |  Sakkoulas.gr

Βιβλία


O ηλεκτρονικός αναγκαστικός πλειστηριασμός κατά τον ΚΠολΔ

Συγγραφέας
Σειρά
Αριθ. σειράς
6
ISBN
978-960-648-695-1
Σελίδες
XVI + 237
Έτος
2023
Τιμή έντυπης έκδοσης
€ 30.0

Α. Βεζυρτζή, O ηλεκτρονικός αναγκαστικός πλειστηριασμός κατά τον ΚΠολΔ, 2023


Η καθιέρωση με τον ν. 4512/2018 της υποχρέωσης διενέργειας κάθε μορφής πλειστηριασμού αποκλειστικά με ηλεκτρονικά μέσα αποτέλεσε ρηξικέλευθη νομοθετική αλλαγή με σημαντικά πλεονεκτήματα, τα οποία επικεντρώνονται στη διασφάλιση διαφάνειας και δημοσιότητας της διαδικασίας, στην αποτελεσματικότερη ρευστοποίηση του κατασχεθέντος λόγω της δυνατότητας συμμετοχής μεγαλύτερου αριθμού υποψήφιων πλειοδοτών, στη μείωση της γραφειοκρατίας, καθώς και στον περιορισμό των δικονομικών ακυροτήτων, όπως ενδεικτικά εκείνων που συνδέονταν με τον τόπο του πλειστηριασμού ή την παρεμπόδιση της ελεύθερης πλειοδοσίας. Κλείνοντας μια πενταετία από το σημαντικό αυτό βήμα εκσυγχρονισμού, η παρούσα μονογραφία επιχειρεί να αναλύσει διεξοδικά τον μηχανισμό της ηλεκτρονικής αναγκαστικής πλειστηρίασης κατά τον ΚΠολΔ, εστιάζοντας σε πτυχές της διαδικασίας που εξακολουθούν να απασχολούν τη νομολογία στο πλαίσιο αντιρρήσεων, με έμφαση στους λόγους ανακοπής κατά αναγκαστικού πλειστηριασμού ακινήτου.
Η ύλη του έργου καταστρώνεται μεθοδικά και οργανωμένα και διατρέχει όλα τα στάδια διεξαγωγής του ηλεκτρονικού αναγκαστικού πλειστηριασμού. Παράλληλα, και προς αποφυγή ακριβώς της σκοπέλου της δικονομικής ακυρότητας, φωτίζονται με πληρότητα και κριτικό πνεύμα στη μελέτη, μέσα από εις βάθος αναπτύξεις, αλλά και πλούσιες αναφορές σε επίκαιρα και εξαιρετικά ενδιαφέροντα νομολογιακά δεδομένα, όλα τα αμφιλεγόμενα ζητήματα που ταλανίζουν την πράξη. Το παρόν έργο, αποτελώντας την πρώτη μονογραφική προσπάθεια ολοκληρωμένης και συστηματικής παρουσίασης αποκλειστικά του θεσμού και της διαδικασίας του ηλεκτρονικού αναγκαστικού πλειστηριασμού κατά τον ΚΠολΔ, συνιστά πολύτιμο βοήθημα για δικηγόρους, συμβολαιογράφους, αλλά και δικαστικούς λειτουργούς.

Διαθέσιμο σε:

     
Ανάγνωση online